Prijsvoordeel door verlaagd btw-tarief!

Als compensatie voor de gevolgen van de coronacrisis verlaagt de Belgische regering de btw van 21% naar 6% op de constructiewaarde voor nieuwbouwwoningen- en appartementen als het gaat om de heropbouw van een afgebroken pand. Goed nieuws, want dat prijsvoordeel vertaalt zich ook naar potentiële kopers! Wist je dat CityLoft in aanmerking komt voor deze aantrekkelijke maatregel? Lees hier of ook jij kunt meegenieten!

Goedkoper wonen vanaf 2021

De coronacrisis raakt iedereen, ook de bouwsector en toekomstige kopers. De Belgische overheid geeft daarom de sector een boost dankzij een nieuwe fiscale stimulans: een verlaagd btw-tarief van 6% voor nieuwbouwwoningen en -appartementen! Een aanzienlijke verlaging die het makkelijker maakt om goedkoper nieuwe woningen te bouwen en kopen.

De nieuwe maatregel loopt van van 1 januari 2021 tot 31 december 2022. Als koper kan je dus twee jaar profiteren van dit fiscale voordeel!


Voorwaarden?

De maatregel is van toepassing op de constructiewaarde van het pand én wanneer er sprake is van afbraak en heropbouw. Als koper van een appartement van CityLoft kun je dus genieten van dit prijsvoordeel!

Kom jij in aanmerking?

Zowel de projecten van bouwheren (of natuurlijke personen) als die van projectontwikkelaars komen in aanmerking. Als toekomstig eigenaar moet je ook aan enkele voorwaarden voldoen. Een kort overzicht:
  • De verlaging is enkel van toepassing op woningen die gedurende vijf jaar de énige, eigen woning van de koper zijn.
  • De woning moet een bewoonbare oppervlakte hebben van maximum 200m². Hoe wordt dat precies bepaald? De totale bewoonbare oppervlakte is simpelweg de som van de oppervlaktes van alle woonvertrekken. Belangrijk om te weten, is dat ruimtes die beroepsmatig worden gebruikt ook meetellen.
  • Ten slotte komen woningen die voor een periode van 15 jaar ter beschikking worden gesteld aan een sociaal verhuurkantoor ook in aanmerking voor de verlaging.

We helpen je graag verder!

Voel jij je aangesproken door deze nieuwe, financieel interessante maatregel? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! Wij begeleiden je met plezier doorheen het fiscale proces!